ГЛОБАЛЛАШУВ ВА МАЪНАВИЙ ТАҲДИДЛАРНИНГ МОҲИЯТ-МАЗМУНИ - Мамажонова , Маъмура (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Айни пайтда таъкидлаш жоизки, барча соҳаларда бўлганидек, глобал-лашув бугунги кунда маънавий маданиятлар, уларнинг ўзаро таъсири бўйича ҳам катта муаммоларни, бу таъсирнинг замонавий восита ва усулларини вужудга келтирди. Глобаллашув жараёнининг маданий аҳамияти, унинг ян-гича муҳитни шакллантириши, миллий ва минтақавий муаммоларнинг жа-ҳон муаммоларига айланиши, давлатлар ва халқлараро интеграция ва ҳам-корликнинг кучайиши, турли қадриятларнинг умуминсоний негизда уйғун-лашуви, цивилизациялараро мулоқотнинг янги сифатга айланишини таъмин-ловчи ижобий хусусиятлари мавжуд.