БАДИИЙ ТАЛҚИНДА ПСИХОЛОГИК ТАҲЛИЛ ИМКОНИЯТЛАРИ: ВОЗМОЖНОСТИ ПСИХОЛОГИЧЕСКОГО АНАЛИЗА ХУДОЖЕСТВЕННОЙ ИНТЕРПРЕТАЦИИ - Абдулахадова, Шохида (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Мақолада бадиий талқинда психологик таҳлил имкониятлари хусусида сўз юритилади. Инсон образини бадиий жонлантиришнинг энг муҳим омили – биринчи навбатда қаҳрамон ички дунёсини, унинг ҳис ва фикрлари ҳаракатини, онгли ва импульсив тўлғанишларини бадиий кашф этишда қўлланиладиган поэтик воситалар тизимидан иборат насрнинг ўзига хос хусусиятлари психологик таҳлил орқали очиб берилади.