Kurash sportining o`rni va ahamiyati: Kurash sportining o`rni va ahamiyati - jumadurdiyev, boxodir (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2023)
Maqolada milliy qadriyatlarimizdan bo`lgan kurash, uning tarixi, barkamol avlodni tarbiyasida sportning xususan, kurash sportining o`rni va ahamiyati yoritilgan. Shu bilan birga yurtimiz hududidan ytishib chiqqan ko`plab mashur kurashchilar haqida, yurtimizda amalga oshirilayotgan sport sohasidagi islohotlar haqida ma’lumotlar tahlil qilingan