БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИДА ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ МАШҒУЛОТЛАРИНИ ЎТКАЗИШ ВА УЛАРНИНГ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ УСЛУБЛАРИ. - Xojiyeva, Nargiza (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Педагогик кузатувлар шуни курсатдики ўқитувчилар жисмоний тайёргарлигини аниқловчи машқларни танлаш, яъни тирмашиб чиқиш машқлари, юриш, югириш, мувозанатни сақлаш, юкларни жойдан жойга ўтқазиш, эмаклаб ҳаракатланишларни ҳам қўшиб жисмоний сифатларни ривожлантириш мумкин. Бошланғич синф болаларни психологик-жисмоний холати ва жисмоний ревожланиш холати амалий гимнастика воситаларини кенг кулланилса ўқувчиларни жисмоний тайёргарлиги хар томонлама ревожланишга кўмаклашади.