Mahallada so`g`lom turmush tarzini targ’ib qilish yo’llar - nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Yurish,yugurish, jismoniy tarbiya, sport,olimpiya harakatlari ,bular qanday atalishidan qa`tiy nazar yagona g`oya –soglom turmush tarzini targ`ib qiladi va tub zamirida insonlarni salomatlikka chorlaydi.