OLIY O‘QUV YURTI TA’LIM JARAYONIDA TALABALARNING JISMONIY MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH - қувондиқов, акмал (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Respublikamizda o‘sib kelayotgan avlod hamda o‘quvchi yoshlarni hartomonlama barkamol etib tarbiyalash, ular orasida sog‘lom turmush tarzinikeng targ‘ib qilish, ularning turli sohadagi bilimlarini kengaytirish vaamaliy sohada har tomonlama qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirish ta’lim,ayniqsa jismoniy tarbiya ta’lim tizimi oldida turgan ustuvor vazifalarhisoblanadi.Hukumatimiz tomonidan qabul qilingan qator me’yoriy-huquqiyhujjatlarda yoshlarga oid siyosat aks etgan bo‘lib, yoshlarning salomatligimuammosi va uning jismoniy tarbiya mashg‘ulotlari hamda sport bilan o‘zarobog‘liqligi ijtimoiy va jamiyat rivojlanishining ustuvor vazifalarisifatida ekanligi aniqlandi va ko‘rib chiqildi.