Norqulova Soraxon Gulmurod qizi. JDPI, Sirtqi “maxsus sirtqi” bo’lim, “ijtimoiy-gumanitar fanlarda masofaviy ta’lim” kafedrasi o’qituvchisi: Norqulova Soraxon Gulmurod qizi. JDPI, Sirtqi “maxsus sirtqi” bo’lim, “ijtimoiy-gumanitar fanlarda masofaviy ta’lim” kafedrasi o’qituvchisi - Norqulova, Soraxon (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Ushbu maqolada xotin-qizlarning sport bilan shug’ullanishlari jarayonida yuzaga keluvchi ijobiy ijtimoiy, biologik omillar, ro’y beradigan o’zgarishlar xususida to’xtalib o’tilgan. Xotin-qizlar organizmning tuzilishi va funksional xususiyatlarini chuqur o’rganish va ularga aynan manashu nuqtai nazardan kelib chiqqan holda ish hajmi va yuklamalar berilishi lozimligi to’g’risida qator tavsiyalar ishlab chiqilgan.