Umumiy o’rta ta’lim maktablarida jismoniy tarbiya: Umumiy o’rta ta’lim maktablarida jismoniy tarbiya - namazov, zafar (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Jismoniy tarbiya o’quvchilarning sog’lig’ini mustahkamlashda, ularni shaxsiy, har tomonlama uyg’un kamol toptirishda, mehnat va Vatan himoyasiga tayyor bilimlari uchun hayotiy muhim bo’lgan harakat ko’nikmalarni, malakalarni takomilashtirish va shakllantirishdir