XARAKATLI O‘YINLARIDAN FOYDALANISH ORQALI, YOSH BOLALARNI JISMONIY SIFATLARINI OSHIRISH: XARAKATLI O‘YINLARIDAN FOYDALANISH ORQALI, YOSH BOLALARNI JISMONIY SIFATLARINI OSHIRISH - Hasanov, anvar (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek halq milliy o‘yinlari vositasida 7-9 yoshli bolalarlarning jismoniy sifatlarini tarbiyalash muammosi jismoniy madaniyat tizimida hamda, xalq pedagogikasida to‘liq holda maxsus tadqiqod predmeti bo‘lgan emas. Shu nuqtai nazardan qaraganda, mazkur ish bu muammoni ilmiy yo‘nalishda yechishga qaratilganligi bilan muhimdir.