Maktab yoshidagi bolalar harakati va jismoniy sifatlarini rivojlantirish usullari - Bavatov, Fayzulla (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Harakat va kuch sifatlarini rivojlantirishda Teoritik va metodik holatlarini hisobga olish sharoitidan kelib chiqish 1.Birinchi navbatda zarur jismoniy mashqlar tanlash (kuch,chaqqonlik,chidamlilik).Trenirovka effekti har bir o’quvchining yakka harakatiga uning organizmiga va berilayotgan yuklamalariga bog’liq.Vaholanki,har bir organizm yuklamalarni har xil qabul qiladi