ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТНИ РИВОЖЛАНИШИДА СОҒЛОМ ЁШ АВЛОДНИ ШАКЛЛАНИШИ - ismatov, abduqodir (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2020)
Жисмоний тарбия соҳасидаги кўпгина мутахассислар- педагоглар, психологлар, физиологлар ва шифокорлар ўртасида спортчиларнинг асаб тизими кучли бўлади, уларнинг руҳий хусусиятлари, шу жумладан, темпераментлари спортда юксак муваффакият қозониш учун зарурий ишларни олиб боришда тўпланган иш тажрибалар баён этилган