Замонавий футбол жамоаларида ўзаро мулоқотнинг психологик хусусиятларининг ривожланиши - qayumov, shohruh (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Бугун юртимизда барча соҳалар қатори спорт сохасига кўрсатилаётган юксак эътибор ва бунинг натижасида амалга оширилаётган кенг кўламли ислохотлар,эришилаётган ғалабалар, ўтказилаётган нуфузли, халқаро аҳамиятга эга мусобақалар,чемпионларнинг барчаси ёш авлод қалбида спортга бўлган иштиёқни, интилишни кучайтираётганига шубха йўқ. Ўзбекистон Республикаси Президентиниг 2019 йил 4декабрдаги ПФ- 5887 сонли фармонига мувофиқ сўнгги йилларда халқимизнинг саломатлиги тўғрисида ғамхўрлик қилиш, маънавий ва жисмоний баркамол авлодни шакллантириш, миллионлар ўйини бўлган ва мамлакатимизда алоҳида ўрин тутадиган спортнинг футбол турига аҳолини, айниқса ёшларни кенг жалб этиш бўйича бир қатор чора-тадбирлар амалга оширилиб келинмоқда.