Salomatlikni tiklashda jismoniy mashqlarning organizmga ta’siri va individuallashtirish - muqimov, marif; S.A.G’aniyev JDPU Magistr (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2025)
Mazkur maqolada jismoniy mashqlarning inson salomatligini tiklashdagi ta’siri, so’lomlashtirish mashg’ulotlarni organizmga ta’sir etish doirasiga qarab biologik, funksional tanlab olish va qay tartibda olib borish, qanday holatlarda jismoniy faollikdan cheklanib turish kerakligi shuningdek mashg’ulotlarda yuklamani tartiblashtirish haqida so‘z boradi.