MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR.: MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR. - Raxmonqulova, Xolida (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Maqolada zamonaviy yondashuv tushunchasi, ilg‘or xorijiy tajribalar bo‘yicha ilmiy g‘oyalari, bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash mezonlari haqida fikr-mulohaza yuritilgan. Shuningdek, maktabgacha ta’lim tashkiloti tarbiyachilarida pedagogic mahoratni shakllantirishning pedagogic jihatlari asoslab berilgan.