MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI O‘STIRISH VAZIFALARI VA QONUNIYATLARI - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Nutqning to‘liq rivojlanmaganligi tushunchasi bola nutqi rivojlanishining aniq holatidan kelib chiqqan holda, o‘zining etilogiyasi bo‘yicha nutq rivojlanmaganligining turli xil ko‘rinishlariga yagona pedagogik yondashuv imkoniyati haqidagi ilg‘or nuqtai nazarga asoslanadi.