MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Annotatsiya Nutq bolaga inson madaniyatining barcha yutuqlariga yo‘l ochadi.Nutqni egallab olishning eng muhim bosqichlari maktabgacha yoshga to‘g‘ri keladi.Maktabgacha ta’lim bola sog‘lom, har tomonlama kamol topib shakllanishni ta’minlaydi, unda o‘qishga intilish hissini uyg‘otadi, uni muntazam ta’lim olishga tayyorlaydi.