ОИЛАДА БОЛАЛАРНИ ИРОДАВИЙ, ТАШАББУСКОР ҚИЛИБ ТАРБИЯЛАШ - Maxfuza, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ирода – инсоннинг онгли равишда қўйилган мақсад сари харакат қилиш қобилиятидир. Бунда у ташки ва ички тўсиқларни енгиб ўтади. Болада ироданинг ривожланиши илк даврларда харакатларни бошқариш кобилиятига эришишдан бошланиб , узоқ йулни босиб ўтади.