SHERIY USLUBLARNING O‘ZIGA XOS STILISTIK JIHATLARI - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Ushbu maqolada badiiy nutq atamasi, uning turli nomlar bilan yuritilishi, tilshunoslik va adabiyotshunoslikning o‘rganish obyekti ekanligi, qaysi yo‘nalish qay jihatdan o‘rganishi xususidagi bahsli fikrlar o‘rtaga tashlangan. She’riy nutning ijodkor ijodi va uslubidagi o‘rniga alohida e’tibor berilgan. She’riy nutqning nasrdan ustun jihatlari ko‘rsatib berishga harakat qilingan.