Bugungi kunda ingliz tilini o’qitishni maktabgacha ta’lim jarayonidan boshlashning ahamiyati : Bugungi kunda ingliz tilini o’qitishni maktabgacha ta’lim jarayonidan boshlashning ahamiyati - G’aniyeva, Hayriniso; Ozoda , Abdurashidova; Turatova , Ma’mura (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Dunyo globallashuv jarayoni insonlardan o’z ona tilidan tashqari yana bir nechta xorijiy tillarni o’rganishni taqozo qilmoqda. Hozirgi tadqiqotlar ushbu jarayonni erta yoshdan boshlash samaraliroq bo’lishini ko’rsatmoqda. Bizning yurtimizda ham ushbu masalaga qat’iy e’tibor qaratilmoqda. Xorijiy tillarni bilish konikmasi proffessional ta’limning ajralmas qismlaridan biri bolib bormoqda. Bu maktabgacha ta’lim jarayonini ham chetda qoldirgani yo’q. Hozirgi kunda maktabgacha ta’limga etibor berish, davlatning ijtimoiy, iqtisodiy ma’naviy jihatdan rivojlantirish demakdir. Shuni ham ta’kidlab o’tishim kerakki, muvaffaqiyatga erishishda yordam berish uchun maktabgacha tarbiya mutaxassislaridan erta bolalik ta’limi jarayonida eng sevimli o’qitish strategiyalari bilan o’rtoqlashishini so’rab qolamiz. Maktabgacha yoshdagi sinf uchun o’qitish strategiyalarining ushbu ro’yxati o’qituvchi sifatida taraqqiy etish va o’rganish uchun juda yaxshi o’tish imkoniyatlarini beradi.