GRAMMATIKA VA UNING PREDMETI. GRAMMATIK KATEGORIYA, GRAMMATIK MA’NO VA GRAMMATIK SHAKL. - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Ushbu maqolada tilshunoslikning asosiy tarmoqlaridan biri hisoblangan grammatika tushunchasi, fandagi tutgan o’rni, grammatik va leksik ma’no tushunchasi, o’rganish obyekti, tarkibiy qismlari, grammatik shakl, grammatik kategoriyasi va uning turlari ,usullari tahlil etiladi.