MAKTABGACHA TA’LIMDA BOLALARNI SENSOR TARBIYASI VAZIFALARI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Bolaning sensor rivojlanishi bu uning predmetlarning shakli, rangi, hajmi, borliqdagi namoyonligi, shuningdek hidi, ta’mi kabi xususiyatlarini idrok etishni shakllantiradi. Ilk va maktabgacha yoshdagi bolalarda sensor rivojlanishining ahamiyatini inobatga olish juda o’rinlidir. Aynan shu yosh atrofidagi dunyo haqidagi g’oyalarni to’plash, sezgi organlari faoliyatini yaxshilash uchun eng maqbuldir. Sensorli rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan sensorli ta’lim maktabgacha ta’limning asosiy jihatlaridan biridir.