MAKTABGACHA TA’LIMDA BOLALARNING IJODIY VA MANTIQIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH YO’LLARI - Berkinova Madina (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Maktabgacha davr bolaning o’sish, rivojlanish, o’zini namoyon etishga intilish, o’rganish, bilishga ishtiyoqi kuchli bo’lgan davridir. Aynan shu davrda bolaning insoniy sifatlari va aqliy salohiyati rivojlanishi uchun poydevor yaratiladi. Maktabgacha yoshdagi bola bilan ta‘lim-tarbiya qanchalik erta boshlansa, samarasi shunchalik barvaqt namoyon bo’ladi va bolaning butun hayotiga ijobiy ta‘sir qiladi.