Bolalarni jismoniy rivojlantirishda ta‟lim markazlaridan foydalanish - Toshtemirova, Dilnura (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
. Ushbu maqolada bolalarning ochiq havoda yurishlari o‘yin maydonchasida bo‘lish bilan cheklanmasligi, ular bog‘lar, yaqin atrofdagi rayhonlar, suv havzalari va ekin ekilayotgan yer uchastkalarida ham bo‘lishlari lozimligi, bularning barchasi bolalar ko‘p narsani o‘rganishi va ulg‘ayishi uchun ajoyib ekanligi ko‘rsatib o‘tilgan.