Yengil atletikaning umumiy xarakteristikasi. - Ochilov, Navro’zbek (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Qadimiy Yunon suzi "atletika" uzbek tilida kurash degan ma’noni bildiradi. Kadimiy Yunonistonda kuchlilik va chakkonlikda musobakalashgan kishilarni atletlar, deb atalgan. Yengil atletika degan nom shartli bulib, sirtdan karaganda, yengil atletika mashklarining ogir atletika mashklariga nisbatan yengil tuyulishigagina asoslangan.