NOTO'LIQ OILALARDA TARBIYALANAYOTGAN BOLALARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Jiyanberdiyev, Merojiddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Kuzatishlar natijasida bola qanchalik kichik yoshda bo`lsa oila va uning oqibatlarini, ajralishini tasavvur qila olmaydi degan tushuncha noto`g`ri ekanligima`lum bo`ldi. Bolalar qanday yoshda bo`lishlaridan qat`iy nazar oilaviy nizo va ajralishdan qattiq iztirob chekadilar, ruhiy tushkun, odamovi bo`lib qolishadi.