TA’LIM JARAYONINI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA BILISH FAOLLLIGINI PSIXOLOGIK OMILLARI - Saloxiddinova, Aziza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada umumta’lim maktablarida ta’lim jarayonini samaradorligini oshirishda o’quvchilarida bilish faollligini psixologik xususiyatlari to`g`risida so`z yuritilib, muayyan fan va hodisalar obyektiv dunyoni bilish jarayonidan o‘rganiladi va ularning tashqi, ichki mohiyatini o‘zlashtirish jarayonida omillar aniqlanadi. Mushohada, tasavvur va abstrakt tafakkurga asoslanib faktlar umumlashtiriladi va ilmiy xulosalar chiqarish natijasida nazariyalar, qonunlar va kategoriyalar yaratiladi.