OILADA SOG`LOM PSIXOLOGIK MUHITNI YARATISHDA JAMIYATNING O`RNI - Absalamov, Jo‘rabek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Har qanday jamiyat taraqqiyotida oilalarning, oilalar mustahkamligining o`rni beqiyosdir. Chunki tirik organizmning salomatligi uni tashkil qiluvchi har bir hujayraning sog`lomligiga bog`liq bo`lganidek, butun organizm o`z faoliyatini maqsadga muvofiq amalga oshirishida har bir hujayraning munosib o`rni bo`lganidek, oila ham davlat, jamiyat deb atalgan butun bir organizmni tashkil etuvchi hujayradir. Har bir oilaning sog`lom bo`lishi, ularda ijodiy psixologik iqlimni hukm surishi, mana shu muhitda dunyoga kelib, shaxs sifatida shakllanishib, so`ng o`zi yashayotgan davlatning fuqorasi sifatida o`z davlatining iqtisodiyoti, ijtimoiy hayoti taraqqiyotini ta`minlovchi, hal qiluvchi omil bo`lgan inson kamolotida oilaning tutgan o`rni beqiyosdir.