БОШҚАРУВ ФАОЛИЯТИДА МОТИВАЦИЯ - berdiyorova, shoira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Маълумки ҳар қандай фаолият тури бошқарув асосига қурилади, чунки шу фаолиятни амалга оширишдан кўзланган мақсадга эришиш, бажариладиган вазифалами тақсимлаш, ижросини назорат қилиш, шунингдек, сам арадорликка эришиш учун шу фаолиятда иштирок этувчилар манфаатларини ҳимоя қилиш, рағбатлантириш чора-тадбирлари бошқарув жараёнида ташкил этилади ва мувофиқлаштирилади. Бунда бошқарувга иқтисодиётда мавжуд тизим ҳам ўз таъсирини ўтказади.