ЎСМИРЛАРНИНГ ҲУЛҚ-АТВОРИДАГИ ЎЗГАРИШНИНГ ИЖТИМОИЙ ПСИХОЛОГИК ЖИХАТЛАРИ - Qarshiboyeva, Gulnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мақолада ўсмирлик ёшига хос бўлган психологик хусусиятларни ўрганилиши, ўсмирлар шахсининг шаклланиши, ривожланиши, камолатга эришиш йўллари ва унга таъсир этадиган биологик ва ижтимоий омилларнинг бевосита таъсирини ҳақида сўз юритилган.