ЭРАМИЗДАН ОЛДИНГИ ДАВРЛАРДА ҲУРФИКРЛИЛИК ҒОЯЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ - Yunusov, Dilshod (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ушбу мақолада бугунги кунда Республикамизда олиб борилаётган жамики тарбиявий ишлар, ижтимоий ҳаётни йўлга қўйиш масаласи, илк одамларда аста-секинлик билан эволюцион тарзда ривожланиш ва ижтимоийлашув юзага келиши, айнан ёшларни юксак маънавиятли шахс сифатида тарбиялаш, бу ишлар замирида, ёшлар онгида ҳурфикрликни шакллантириш ғояси ётади.