O’QUV FAOLIYATI MOTIVLARI OLIMLAR TALQINIDA - Nasimov, Doston (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada ta’lim sifatiga erishishda motivlarning o’rni, o‘quv–biluv motivlari va ularning ta’limni o’zlashtirishdagi o’rni, motivlar ta'limda samaradorlikka erishishning zarur sharti ekanligini olimlar tomonidan o’rganilishi masalasi yoritib berilgan.