XALQ PЕDAGOGIKASIDA TA'LIM VA TARBIYA MASALARI. - Rahmatullayeva, Mushtariy (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ushbu maqolada xalq pеdagogikasida ta'lim va tarbiya masalari yoritilgan. Xalq pedagogikasida hayotiy va pedagogik ma’lumotlar, kuzatuvlar muhim ahamiyatga ega bo’lib muomala jarayonida o’zlashtiriladi. Xalq pedagogikasi tarixiy va ijtimoiy tajriba mahsuli va shu bilan birga ijtimoiy axloq va ijtimoiy moslashuv malakalarining shakllanishi vositasi, ekanligi kursatilib o’tilgan.