HUNARMANDCHILIKNING DASTLABKI MEXANIZMLARINI RIVOJLANTIRISH ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA KASBIY TARBIYA BERISHNI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK – PSIXOLOGIK IMKONIYATLARI - Odinaboboyev, Fazliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ta’lim sohasidagi islohotlar natijasi sifatida shakllantiriladigan barkamol shaxsning mustaqil va ijodiy fikrlash sifatlarini tarbiyalash umumiy o‘rta ta’lim maktablarining muhim vazifalaridan hisoblanadi[1]. Bu borada o‘quvchilarning to‘garak ishlarini samarali tashkil qilish muhim ahamiyat kasb etadi. Respublikamizda qabul qilingan “Ta’lim to‘g‘risida”gi qonun maqsadi ham ta’lim tizimini jahon talablari darajasida isloh qilishdan iborat bo‘lib, bunda amalga oshirilishi lozim bo‘lgan asosiy yo‘nalishlaridan biri o‘quvchilar mehnat tayyorgarligini takomillashtirishdan iborat. [1] Yo‘ldosheva D. “Kadrlar tayyorlash milliy dasturi” talablari asosida ta’lim maqsadini belgilashning didaktik asoslari: Pedagogika fanlari nomzodi... diss. –T., 2007. –124 b.