PSIXODIAGNOSTIK METODIKALARNING MA’LUMOT OLISHDAGI AFZALLIKLARI - Axmatjonova, Xurshida (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Psixodiagnostika so‘zining asl manosi psixologik tashxis qo‘yish hisoblanadi. U sinaluvchining mavjud psixologik holati va xususiyati haqida ma’lumot beradi. Psixodiagnostik va tadqiqot metodlari o‘rtasida o‘zaro tafovutlar mavjud.Bunday tafovutlar olimlar tomonidan tadqiqotning metodologik yondashuviga nisbatan shakllangan ustanovkalari bilan bog‘liq holda namoyon bo‘ladi.Garchi tafovutlar ko‘zga tashlansada shaxs psixik taraqqiyotini tashxislash borasida umumiy yondashuvlar mavjud.Maqolada psixodiagnostik metodikalarning shaxs psixik taraqqiyoti haqida ma’lumot olish imkoniyatlari hususida mulohazalar yuritilgan.