KOXLEAR IMPLANTANT BO’LGAN BOLALARNING 3P-REABILITATSIYASI - Haqberdiyev, Jamoliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada koxlear implantatsiya jarrohligi orqali bolalarning nutqini muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlarni yaratish, bolalarning umumiy nutq, aloqa ko‘nikmalarini rivojlantirish, asbobdan foydalangan holda atrofdagi tovushlarni va nutqni eshitish qobiliyatini rivojlantirish, eshitish ontogenezi, eshitish idrokini rivojlantirishning boshlang‘ich nuqtasi, bolaning yaqin kattalar bilan hissiy o‘zaro ta’sirining shakllanishi shuningdek bolaga va uning oilasiga psixologik yordam e’tibor qaratiladi.