ҚАЙНОНА ВА КЕЛИН ЎРТАСИДАГИ МУНОСАБАТЛАРНИНГ БОЛАЛАР ТАРБИЯСИГА ТАЪСИРИ - Eshmurodov, Olmosbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мақолада ёшларга муомилани ўргатиш, қобилият, ақл, ишонч ва соғлом психологик муҳитнинг ўрни. Уларнинг авлодларидан мерос бўлиб қолган ўзбек оиласининг урф-одатлари, ёш авлоднинг урф-одатлари ва қадриятлари асосида тарбиялаш борсида фикр мулоҳаза юритилган.