ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИНИ БОШҚАРИШДА РАХБАРНИНГ КАСБИЙ КОМПЕТЕНТЛИГИНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - Qarshiboyeva, Gulnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мақолада муассаса бошқарувида раҳбар иш фаолияти самарадорлиги, натижадорлигини ошириш учун у биринчи навбатда жамоада шахслараро муносабатларни тўғри йўлга қўйиши хақида сўз юритилади. Таълим муассасалари бошқаруви бу энг аввало инсонлар билан ишлаш, улар билан муносабатда бўлиш орқали иш унумдорлигининг ривожи бевосита раҳбар хусусиятига боғлиқ бўлган жараёндир.