MAXSUS MAKTABDA TABIATSHUNOSLIK O’QITISH DASTURINING MAZMUNI: GEOGRAFIYA FANI MISOLIDA - Mustafaqulova, Dildora (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maxsus maktablarda geografiya fanini o‘qitish orqali o‘quvchilarning ilmiy dunyoqarashini, mantiqiy fikrlay olish qobiliyatini, aqliy rivojlanishini, o‘z-o‘zini anglash salohiyatini shakllantirish va o‘stirish, ularda milliy va umuminsoniy qadriyatlarni tarkib toptirish hamda ijtimoiy hayotlari va ta’lim olishni davom ettirishlari uchun zarur bo‘lgan bilimlar beriladi.