O‘SMIRLARNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MUNOSABATLARIDA VIRTUAL OLAM TA’SIRI - Sangirova, Nilufar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2025)
Ushbu maqola hozirgi kundagi o‘smirlarning ijtimoiy-psixologik shakillanishida o‘z ta’sirini ko‘rsatayotgan virtual olam ya’ni ijtimoiy tarmoqlar haqida ma’lumot olishingizda yordam beradi. Telegram, Instagram, Facebook va boshqa shu kabi platformalar nafaqat eng muhim axborot va yangiliklar manbai, balki asosiy muloqot vositasi sifatida ham e’tibor qozongan.O‘smirlar bu manbalardan oqilona foydalanishlari va kelajakda qiziqish va qobiliyatlarini rivojlantirishda ulardan oqilona foydalanmoqlari maqsadga muvofiq bo‘lar edi. Ijtimoiy tarmoqlarning o‘smir shaxsiga bo‘lgan ta’siri ikki tomonlama xarakterga ega. Ushbu vositalardan to‘g’ri foydalanish o‘smirlarning ijtimoiy va kommunikativ rivojlanishiga ko‘maklashsa, noto‘g’ri foydalanish esa shaxsiy rivojlanish va muloqot ko‘nikmalariga salbiy ta’sir ko‘rsatishi ehtimoli yuqori. Shu sababli, ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning balansini saqlash muhimligi haqidadir.