MAKTABGACHA TARBIYA YOSHIDAGI BOLALARDA IRODAVIY FAOLIYATNING TARKIB TOPISHI - Fayziyeva, nodira; Turobova, Munira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda irodaviy faoliyatning tarkib topish jarayoni tahlil qilinadi. Bolalarning irodaviy sifatlari – mustaqillik, qat’iyat, o‘zini boshqara olish, mas’uliyatni his etish kabi jihatlarning shakllanishi va rivojlanish omillari ilmiy-nazariy nuqtai nazardan yoritiladi. Shuningdek, pedagogik metodlar, o‘yin faoliyati, psixologik yondashuvlar hamda oilaviy tarbiyaning irodaviy jarayonlarga ta’siri ochib beriladi. Maqolada bolalarda irodaviy faoliyatni rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.