TA’LIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMAT KOʻRSATISHNING USTUVORLIGI - Imonova, Maftuna; Muhammadova , Dilnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi kundagi ta’lim tizimidagi islohotlar, ular orqali amalga oshirilayotgan ishlar, psixologik xizmat ko’rsatishning turlari hamda maqsad, vazifalari, yoshlarni kasbga yo`naltirishda psixologning o`rni haqida yoritib berilgan. Respublikamizda ta’limning poydevori bo`lgan, maktab ta’limni rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor vazifalaridan bo’lib kelmoqda. Shu bilan birga, mamlakatimizda maktab ta’lim tizimini tubdan takomillashtirish, maktab ta’lim sifatini oshirish, ta’lim-tarbiya jarayoniga ilg‘or xorijiy tajribalarni joriy etishga qaratilgan keng ko‘lamli islohotlari amalga oshirilmoqda