ИНТЕРНЕТГА ТОБЕЛИКНИ КЕЛТИРИБ ЧИҚАРУВЧИ ПСИХОЛОГИК ОМИЛЛАР - Eshmurodov, Olmosbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Дунё миқёсида ёшларни виртаул олам таъсирларидан асраш, уларда пайдо бўлган интернетга тобеликни эрта бартараф этиш, уларнинг билим ва кўникмаларини оширишда психологик фаровонликни таъминлаш, бўш вақтларини тўғри ташкил этиш, салбий ахборотлар оқимига нисбатан компетенцияларини ошириш, интернет тармоғидан тўғри фойдалана олиш малакаларини шакллантириш, талаба ёшларнинг касбий идеалларини янада ошириш ҳамда уларнинг соғлом турмуш тарзи ҳақидаги тасаввурларини такомиллаштириш борасидаги илмий изланишларга, алоҳида эътибор қаратилмоқда.