SPORTCHILARNI PSIXOLOGIK TAYYORLASHDA PSIXOTRENINGLARNING O’RNI VA SAMARADORLIGI - Begimqulov, Oltiboy (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Keyingi yillarda jamiyatdagi insonlar salomatligi muammosi davlat siyosati darajasiga ko‘tarilishi bilan birga quvonarli hol shundan iboratki, har bir kishi o‘z salomatligiga nisbatan ongli munosabatda bo‘lmoqda. Zamonaviy psixologik adabiyotlarda va bu sohadagi mutaxassislar orasida trening atamasi juda ko‘p ishlatilmoqda. Trening ingliz tilidan olingan bo‘lib, “mashq qilish”, “takrorlash” ma’nolarini bildiradi.