ЎСМИР ВА ОТА-ОНАЛАР МУНОСАБАТЛАРДАГИ НИЗОЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ЙЎЛЛЛАРИ - Eshmurodov, Olmosbek; Норматова , Д (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Агрессия - лотин тилидаги "agressio" сўзидан олинган бўлиб, босқинчилик, ҳужум қилиш деган маънони беради ва деструктив хулқ шаклига киради. У жамиятда яшовчи кишиларнинг ҳаётий меъёр ва қоидаларига зид бўлиб, атрофдаги жонли ва жонсиз объектларга жисмоний зарар етказиш маъносини билдиради. Инсоннинг агрессивлиги ва агрессияга мойиллиги унинг индивидуал ривожланиш хусусиятлари билан белгиланади. Агрессив хулқни пайдо бўлишида кўпгина омиллар, жумладан ёш индивидуал хислатлар, жисмоний ва ижтимоий шароитлар ўрин тутади, лекин кўпгина тадқиқотчиларнинг фикрича ижтимоий муҳит бевосита катта роль ўйнайди.