XORIJIY TA’LIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Rajabova, M (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Chet elda olib borilgan ko’plab tadqiqotlar ta’limda amaliy psixologiya xizmatlarini rivojlantirish muammosiga bag’ishlangan. Har bir mamlakatda maktab psixologik xizmatini ilmiy asoslash va tashkil etish uning doirasida amalga oshiriladi. Psixologik xizmat, bir tomondan, mamlakatda qabul qilingan psixologik tushunchalar bilan belgilansa, ikkinchi tomondan, xalq ta’limi ehtiyojlari, ta’lim va shaxsni shakllantirish maqsadlari bilan belgilanadi, ular madaniy, siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy sharoitlarga bog’liq.