MAKTAB O’QUVCHILARIDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Taylanov, Nizom (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu tadqiqotning maqsadi yosh o'quvchida ekologik xavfsizlik madaniyatining tarkibiy qismlarini shakllantirishga yordam beradigan pedagogik samarali yo’llarini aniqlash, uning shakllanishi darajasini baholashdan iborat. Ekologik xavfsizlik madaniyatini, jumladan, darslarning yangi shakllari bo'yicha o'quv dasturi ishlab chiqildi; boshlang'ich maktab yoshidagi bolalar uchun sinfda ekologik xavfsizlik madaniyati tarkibiy qismlarini shakllantirish diagnostikasi o'tkazildi