MILLIY RUXDAGI GANCH O’YMAKORLIGI - Rahimov, Azizbek (Физико-технологического образование, 2022)
Sharqda, jumladan, mamlakatimiz xududida tasviriy san’at va amaliy san’at bilan uyg’un xolda rivojlangan. Davr o’tib, diniy qarashlarning o’zgarishi natijasida tasviriy bezak san’atida inson, jonzotlar tasviridan foydalanish muayyan darajada to’xtab, uning o’rniga naqqoshlikning ganch, tosh va yog’och o’ymakorligi kabi turlaridan foydalanilgan. Bu esa naqqoshlikning xamda islimiy uslublarning rivojlanishiga, ustalarning tasavvuri, dunyoqarashlari va ilm saloxiyatlari-yu – tajribalari o’sib, badiiy kompozitsion jihatdan mukammal asarlar yaralishiga saba bo’lgan