KO’NGILOCHAR MASKANLARNING AHAMIYATLI JIHATLARI - Rahimov, Azizbek (Физико-технологического образование, 2022)
Yurtimiz shaharsozligida bog’ va park majmualari alohida o’ringa ega. Toshkent shaxrida Z.M.Bobur, G’.G’ulom , Mirzo Ulug’bek, A.Qodiriy va Alisher Navoiy nomidagi madaniyat va istiroxat bog’lari axoliga xizmat qilmoqda. Shuningdek, mustaqillik yillarida aholining ma’naviy dam olish ehtyojini qondirish maqsadida yangi “Disney lend”, “Lokomotiv”, “Olmaliq yoshlar bog’i”, “Bog’i eram”, “Bolajon” nomli istiroxat bog’lari tashkil etildi. Bundan tashqari mamlakatimizning ushbu soxadagi ish dasturida yaqin kelajakda 77 ta madaniy istiroxat bog’larini ochish rejalashtirilgan. Xozirgi paytda Madaniyat va sport ishlari vazirligi ixtiyorida 45 ta shu kabi maskanlar mavjud.