ILM-FAN YULDUZI - ULUG`BEK HAYOTI VA MEROSI - Jumanova, Sevinch; Orishev, Jamshid (Физико-технологического образование, 2025)
Mirzo Ulug`bek – buyuk davlat arbobi, olim va astronom, Temuriylar sulolasi vorisi sifatida davlatni boshqargan, nafaqat siyosiy, balki ilmiy sohada ham katta yutuqlarga erishgan. U Samarqandni ilm–fan markaziga aylanishida munosib xizmat qilgan. Ushbu maqolada Mirzo Ulug`bekning shaxsiy hayoti, ilmiy faoliyati va uning o`z davrida hamda keyingi asrlarga ko`rsatgan ta`siri haqida batafsil ma`lumot beriladi