AKUSTIK SALOMATLIK - Kosimova, Yanglish (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqola akustik salomatlikni o’rganishga bag’ishlangan bo’lib, tovush va uning inson salomatligiga ta’sirini tahlil qiladi. Akustika, ya’ni tovush to’lqinlarining organizmga qanday ta’sir qilishi, ularning psixologik va fiziologik holatga bo’lgan salbiy va ijobiy ta’sirlari ko’rib chiqiladi. Tovushli atrof-muhitda yashash va doimiy shovqinga duchor bo’lish odamlarning stress darajasi, ruhiy holati, uyqu sifatiga, balki jismoniy salomatligiga ham ta’sir qiladi. Maqolada akustik salomatlikni saqlash, tovushni boshqarish va shovqindan himoyalanish bo’yicha amaliy tavsiyalar berilgan